Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

9:00-18:00 uur

Woensdag

9:00-18:00 uur
Donderdag 9:00-21:00 uur
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 9:00-17:00 uur


Dedemsvaartseweg Noord 120
7775 AK Lutten
Telefoon 0523-683754

In onze winkel kunt u met PIN betalen

pin

Portfolio Schouten & Odink
Nationale Fashionweek

Ter ere van de Nationale Fashionweek exposeren wij, Wilma Schouten en Geke Odink, met onze kleding van het EMTC. Wij doen dit bij Blauwe Hand 1652†te Deventer. Blauwe Hand 1652 is een conceptstore met duurzame en ecologische mode, kleding, schoenen, accesoires en interieur. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen!

WhatsApp_Image_2019-10-04_at_22.16.54

 
Lockmachineworkshops

Hallo allemaal,†

Wij zijn samen met Wilma Schouten van Modevakschool Schouten te Oldebroek onlangs lockmachineworkshops begonnen. Deze workshops zijn opgedeeld in 3 categorieŽn, wat betekent dat er dus 3 verschillende soorten workshops zijn. De inhoud van deze workshops is gebaseerd op vooraf opgedane kennis. Je hoeft dus niet bij de basisworkshop te beginnen als je al boven dit niveau zit, hoewel je natuurlijk altijd welkom bent om je vaardigheden op te frissen! De workshops onderscheiden we als volgt:

1. Basis:
Bij deze workshop leggen we uit wat een lockmachine is. We leren je waar alle knoppen voor dienen en hoe de lockmachine precies werkt. Je leert hoe je moet inrijgen en aan het eind van de workshop heb je de basissteken onder de knie. Ook weet je hoe je je spanning instelt en hoe deze kan variŽren bij verschillende stofsoorten.

2. Gevorderden:
Wanneer je je voor deze workshop inschrijft, gaan we ervan uit dat je weet hoe je moet inrijgen. We borduren bij deze workshop namelijk voort op basiskennis, oftwel de informatie die we in de basisworkshop hebben verteld en wat we gedemonstreerd. Bij deze workshop gaan we de steken uitbreiden die we in de basisworkshop hebben behandeld. We leren je welke steken toepasselijk zijn op de verschillende stofsoorten die je wilt gebruiken.

3. Creatief:
Voor deze workshop is het belangrijk dat je alle hierboven besproken informatie en vaardigheden kent en kunt. Hier leer je dat de lockmachine niet alleen nuttig is, maar vooral heel leuk! We laten je zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je al je creatieve ideeŽn kunt uitvoeren met deze veelzijdige machine.

We hopen je graag te zien op onze workshop! Voor opgave en voor meer informatie kun je ons altijd bereiken:

Wilma Schouten - 06 53829353
Geke Odink † † † †- 06 14287763
logo_wilma_en_geke

 
Vergelijkend model BMA

Op 18 november 2017 hebben Wilma Schouten en Geke Odink meegedaan aan het Vergelijkend Model, georganiseerd door de BMA (Branchevereniging Mode Ambachten). In elke regio worden er een aantal lappen stof uitgedeeld die erom bekend staan dat ze lastig te verwerken zijn. Dit is natuurlijk een hele uitdaging! Van deze verschillende stoffen moet iedereen van elke regio een dames- en een herenmodel maken. Wij hebben de modellen gevraagd wat ze wilden dragen. Uiteindelijk hebben we onze creaties geÔnspireerd op de game Assassin's Creed.†

 
EMTC 2018

In mei 2018 hebben Wilma Schouten van Modevakschool Schouten uit Oldebroek en Geke Odink van Stof-Enzo uit Lutten, meegedaan aan het EMTC (European Master Tailor Congress). Dit couturecongres wordt iedere twee jaar gehouden in een van te voren aangewezen land, varierend van ItaliŽ tot Duitsland en Zwitserland. Dit jaar werd het georganiseerd in Zaandam en mochten zij, vanuit de BMA (Branchevereniging Mode Ambachten) ook deelnemen.
2018-05-12_3e_dag_EMTC_Congres_072

Lees meer...
 
Eerste prijs recouturewedstrijd

Op 17 november 2018 hebben wij, Wilma Schouten en Geke Odink, meegedaan aan de Recouturewedstrijd van de BMA (Branchevereniging Mode Ambachten) te Utrecht. De dag stond in het teken van het herbruiken van materiaal en het gebruiken van ecologische materialen. Daarnaast mocht oude kleding opnieuw gebruikt worden. Wij hebben meegedaan met twee couturestukken.
recouture_judith_1recouture_marsha_7

Lees meer...
 
Meer artikelen...
« BeginVorige12VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Stof-Enzo © 2020