Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

9:00-18:00 uur

Woensdag

9:00-18:00 uur
Donderdag 9:00-21:00 uur
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 9:00-17:00 uur


Dedemsvaartseweg Noord 120
7775 AK Lutten
Telefoon 0523-683754

 

In onze winkel kunt u met PIN betalen

pin

Eerste prijs recouturewedstrijd

Op 17 november 2018 hebben wij, Wilma Schouten en Geke Odink, meegedaan aan de Recouturewedstrijd van de BMA (Branchevereniging Mode Ambachten) te Utrecht. De dag stond in het teken van het herbruiken van materiaal en het gebruiken van ecologische materialen. Daarnaast mocht oude kleding opnieuw gebruikt worden. Wij hebben meegedaan met twee couturestukken.
recouture_judith_1recouture_marsha_7

 

Het eerste is een jurkje in de vorm van een puzzel die helemaal uit elkaar kan, waarin ook figuurnaden zijn verwerkt. Hierdoor komt het figuur van het model goed uit, wat ook de jury is opgevallen. Hierover werd gezegd: 'Wat een werk! En wat netjes gedaan! Heel mooi om te zien hoe de coupe verwerkt is in het jurkje en hoe de pasvorm daardoor ontstaat. Jullie hebben veel aandacht besteed aan de afwerking.' De jas die ons model aanheeft is gemaakt van oude spijkerbroeken, een douchegordijn, parelmoeren knoopjes en een lapje meubelstof. Het is een achtbaansjas, zowel getailleerd als wijduitlopend met een hoogopstaande kraag. De puzzelstukjes op de jas refereren naar de bijpassende jurk. De jury vond het origineel wat we gemaakt hadden: 'Een geweldige combinatie van gevoel voor vorm, materiaal en detaillering, maar ook lef en humor. Een prachtige afwisseling van een ingetogen, maar goed doordachte vorm naast 'over the top' detaillering maakt dit natuurlijk een echt showstuk.' Tot slot gaven ze ons het compliment dat alle verschillende aspecten die onze jurk compleet maken perfect zijn doorgevoerd. 

recouture_marsha_7recouture_marsha_8recouture_marsha_5recouture_marsha_4
recouture_marsha_3
recouture_marsha_2recouture_marsharecouture_marsha_6

Als tweede stuk hebben we een jumpsuit met soulpijpen gemaakt. Deze is gemaakt van een kanten stof, gevoerd met een elastische voering. Hierover komt een achtbaans wijde rok, waarin door middel van kanten kleedjes een spiraal is verwerkt, wat de circulaire economie verbeeldt. Diezelfde spiraal zit ook in de kraag van het bijbehorende jasje. Het jasje is gemaakt van oude gordijnstoffen, oude jeans. De piping is gemaakt van schommeltouw. De kleedjes kwamen we tegen in kringlopen. De schoenen hebben we zelf bekleed met de resten van de stof die over waren.

recouture_judith_1recouture_judith_2

 

Stof-Enzo © 2019